PEPPARKAKSBAK

hej på er! Imorgon är det äntligen 1 december! Vilket då betyder att julkalendern börjar! Det måste nog ara det mysigaste. Då känner man att det verkligen börjar att bli jul! Dagen har spenderats hos mormor och morfar i Avesta med alla kusinerna! Mys! Vi började med att gå till en liten "fotostudio" och fotade oss. Familjekort, släcktkort osv. Sedan åkte vi hem till dom och bakade pepparkakor. Kanske är bara jag som brukar äta upp all deg innan man ens börjat? Det är ju så gott, man kan ju inte låta bli. Min kväll spenderades sedan hos Linn. Ätit lite mat, pratat (legat på varandra på golvet) osv. Riktigt mysig dag! 

/J

FRIDAY

nu är det äntligen fredag hörrni! Gud va skönt. Dagen i skolan har varit bra. Vi slutade kvart i 2! Har även gjort klart idrottsuppgiften idag. Gick riktigt bra! Nu är jag hemma och ha tittat på min serie och ska snart iväg och träna en snabbis! Ska bli så skönt med helg. Ska träffa mina kusiner, baka lite pepparkakor och åka till Ikea och köpa lite saker som jag tänkt till mitt rum! Kommer bli toppen! 

/J

STUDIEDAG

Har verkligen haft en studiedag idag. Vaknade, tittade på ett avsnitt på one three hill och sedan har jag pluggat. Känner mig faktiskt rätt stolt över mig själv. Med lite musik i högtalarna så va det ingen konst! Det va skönt med en ledig dag! Imorgon är det skola igen..men då är det fredag!!! Gud va skönt! Vi har också en idrotts uppgift som vi ska utföra imorgon. Hoppas det kommer att gå bra! Håll tummarna! Godnatt på er.


/J

TISDAG ÄR EN BRA DAG

I alla fall idag! Hej på er! Väldigt bra dag i skolan. Dock slutade vi 4, men det gjorde inte så mycket. Dagen rullade på bra! Har överlevt ett 4 timmars pass, en långsam spanskalektion och en riktigt rolig musiklektion! Mitt "band" är det coolaste. Efter skolan gick jag hem, gjorde lite plugg och tittade sedan på den gulligaste filmen någonsin! Warm bodies! En film jag verkligen tipsar om! Åh va bra den va! 

/J

PROMENAD

åh va jag hostar! Hoppas det går över snart! Gick faktiskt på en promenad idag. Fått lite frisk luft efter en hel helg inne. Mötte upp Jakob och bara gick och gick. Kommer inte ihåg vart vi gick, men långt blev det. Tiden flög verkligen iväg! Vi pratade verkligen om allt, vilket behövdes. Det är skönt att ha någon att prata med ibland. Bara prata och skratta och inte bry sig om något för en stund. Fin vän. Just nu har jag tittat på one three hill, och tänkte faktiskt gå och lägga mig nu! Skola imorn..

/J

MÅR LITE BÄTTRE

i alla fall om man jämför med hur jag mådde i veckan. jag plågade mig verkligen igenom dagarna för att inte missa något. inte så smart kanske. men nu i helgen har jag verkligen legat hela tiden. har inte rört på mig för att jag ska bli frisk. och det har funkat. Ja, jag är förkyld och hostig osv. men jag känner mig mycket piggare och är nästan inge hes längre. så jag hoppas allt går över snabbt! min helg har varit lite seg, men så är det! har nyss gjort min matte uppgift och tittat på några avsnitt av one three hill. Ska vara hemma hela dagen idag också, så jag orkar skolan imorn. hoppas ni har haft en bra helg guys!
 
 
/J

TORSDAG

japp, torsdag idag! Vilket betyder att det är fredag imorn! Skönt med helg! Min dag har inte varit nå vidare alls. Klev upp i morse och hörde att jag knappt hade någon röst... Fick en enorm huvudverk under dagen, så jag fick en alvedon av min lärare så jag skulle klara av resten av dagen... Härligt. Sen stod idrotts provet på tur vilket jag inte alls vad pigg på. Men det gick super bra, som tur va. När jag va hemma slängde jag mig i sängen och vilade. Sen fick jag reda på att pappa hade bokat biljetter till den nya hunger games, så det va bara att proppa i sig en till alvedon. Love life. Filmen var något av det bästa jag sett, men tyckte slutet förstörde! Hatar att vänta på nästa film! Vill se fortsättningen på en gång!

/J

HES

har varit hes hela dagen idag! Tycker att jag låtit som en man... Lite roligt faktiskt! Dagen i skolan har varit som vanligt, inget speciellt har hänt, samma gamla! När jag kom hem kände jag mig inte alls pigg... Har legat i soffan hela kvällen med ett glas te för jag har haft så ont i halsen. Kom ju perfekt, för vi har ju såklart våran idrotts "uppvisning" med styrketräning imorn. Få se om jag har krafter till det pga min hals. Gör mitt bästa! Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig, ska bli så skönt!!!

/J

SPANSKA PROVET ÄR AVKLARAT

ja, och jag gjorde verkligen mitt bästa! Hoppas det räcker! Föröveigt har skoldagen gått bra! Rolig musiklektion! Efter skolan gjorde jag klart lite plugg som behövdes göra, sen så åkte jag och pappa på det öppna huset på lugnet! Och nu har jag verkligen ingen aning om var jag ska gå igen... Men ändrar sig så lätt! Imorgon har idrotts "uppvisning", vilket blir lite spännande! Nu håller jag alla tummar för att Sverige ska vinna! Heja Zlatan! Fast Ronaldo är ju så snygg...
/J

NU KÖR VI SVERIGE



/J

USA #4

Återigen satte vi oss i bilen igen (lååångt resa) och åkte en bit på route 66 rakt ut i öknen. riktigt häftig tur, så det gick rätt snabbt., om man bortser från alla skrattanfall och allsång i bilen. När vi kom fram till Las Vegas var det 30 grader varmt och SOL. gissa om vi blev glada? great! vi letade rätt till vårat hotell, vilket tog en liten stund.. stora skyskrapor och affärer överallt! det fanns olika hotell: en pyramid, ett hotell som såg ut som new york (empire state building), paris med eifeltornet, ceasars palace osv. sen massor av bergochdalbanor som knyter hotellen samman. ja, det var riktigt häftigt! vi bodde i ett hotell som såg ut som ett sagoslott! vi drog sedan såklart direkt ut och utforskade och hamnade i olika affärer både inne på hotellet (hotellen är så stora så ni kan inte fatta) och på gågatorna. shopping för min del! skal, och massor av smycken! på casinorna var det smockad med folk som spelade såklart. andra dagen så badade vi och var ut tittade på Las vegas skylten! vi var också in i världens största M&M's butik. 4 sjuka våningar fullt med godis. man kan ju inte låta bli att köpa godis där. åh, så fint det var. sen mot kvällen gick vi ut och shoppade! så kul! massor med kläder köpten för min del såklart men även min familj. det brukar bara vara jag i vanliga fall. allt från smycken, levi's jenas, tröjor, skor osv. allt är ju så billigt, paradiset! Las Vegas var verkligen en häftig upplevelse. 
 
 
 
 
 
vårt hotell
 
 
 
 
/J
 
 
 
 
 
 

SÖNDAG..

vilket betyder att det är skola imorn.. Suck. Dagen har spenderats med kusinerna och med min älskade so bok. Har so prov imorn som jag verkligen inte är förberedd på. Det är helt sjukt va jag har pluggat dom här två veckorna efter jag kommit hem från USA. Är värd en medalj eller något. Eller åtminstone en stor burk med glass! Haha! Har nyss kommit hem från träningen och ska sätta mig och plugga snart igen. Kvällen kommer i alla fall avslutas med lite tacos och ett avsnitt på min serie! 


/J

USA #3

våran resa fortsatte till oceano beach! bilresan var lång, men när vi väl kom fram började vårat lilla äventyr! vi gick in till en firma som hette ''Angelo's'' och där hyrde vi en varsinn fyrhjuling! det var nog det roligaste jag någonsin gjort!! vi fick gå igenom ett litet test så vi visste hur man körde och tittade sedan på en film! vi fick också välja hjälm och glasögon vi skulle ha på oss. vi blev skjutsade i en bil till ''starten'' av en av dom super snälla killarna med våra fyrhjulingar på ett släp bakom bilen, sen var det äntligen dax att sätta sig på den och köra iväg. mamma var super nervös, men vi andra hade gasen på fullt och körde iväg! SÅ KUL! höjder och stup av sand såg vi med stillahavet bredvid oss. såklart va det jag som fastnade först i sanden. tog ett tag, men sen kom den loss! efter det satte vi oss i bilen igen mot Los Angeles. Personligen var det den bästa staden! Så första gången vi var där (vi åkte tillbaka dit igen. kommer berätta mer!) åkte vi till Santa Monica pier. så häftigt!! stranden var så enormt fin, precis som på film! vi gick runt där och ''solade'' och delade på lite små gulliga pizzor från Pizza Hut. vet seriöst inte hur mycket cola jag har druckit på resan. jag överdrivet inte när jag säger att jag kanske drack 4 color om dagen.. GOTT! Vi åkte sedan in i Beverly Hills. Vi åkte in på Rodeo Drive bla, sen åkte vi runt och tittade på massor av artisters hus. herregud va häftigt det var! Vi såg Madonnas, Lady Gagas, Phil Collins bla. så sjukt stora hus. älskar LA!
 
 
 
fatta va cool jag kände mig på en sån här
 
 
 
 
LITE av Lady Gagas hus!
satna monica beach
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

GRATTIS TILL DIG PAPPA

stooooort grattis till min älskade pappa som fyllde år igår! älskar dig!
 
 
 
/J
 
 

DET SOM GÖR MIG GLAD




/J

BRA MORGON

Nu är jag hemma igen efter en bra kväll/natt hos Ida! Hemsk skräckfilm, men bra sällskap! Vi vaknade ganska tidigt för att vara oss, så vi gick upp och börja göra pannkakor. Mums! Och nu är jag hemma och mina kusiner har kommit hit! Roligt att se dom! Idag ska jag bara vara hemma och mysa med mina kusiner, titta på film och såklart.... PLUGGA. 

/J

SLEEPOVER

Hej på er! Äntligen fredag!!! Just nu är jag hos Ida med Annie. Vi har en liten sleepover tonight, och det kände jag att jag verkligen behövde! Perfekt avslut på veckan! Vi har nyss tittat på "evil dead" och ja, kan ju säga att jag satt under en filt och kommenterade allt som hände.. SÅ LÄSKIG! Usch, verkligen hemsk! Ida och Annie satt såklart och skrattade åt filmen och mig, medans jag höll på och kissa på mig! Filmkaraktärerna skulle så överleva om dom lyssnade på mig!! Just nu ligger vi och pratar och "försöker" plugga. Mysigt mysigt! Ha en bra kväll amigos!


/J

PLUGG, PLUGG OCH MER PLUGG

Det är så deprimerande när man vill hinna med så mycket saker på en gång, men inte hinner! Har massor av prov som väntar, träningar osv. Hade verkligen lust att lägga mig ner och sova/titta på film eller något, men icke sa nicke.. Plugg till proven tar upp min fritid. Gjorde klart mitt "sista" prov idag som jag missade när jag var utomlands. Så nu är jag där jag ska vara, men mer prov ska göras. Gud så jobbigt! Men men, skolan idag har varit bra! Och snart ska jag iväg på träning! Ska bli skönt! Hoppas ni har det bra!

/J

PROV DAG

hej på er! Jag vet att uppdateringen ligger på 0 just nu, men jag har haft så mycket att göra efter jag kom hem från USA. Plugg till prov osv. Lovar att jag ska visa er mer om USA resan och shoppingen när jag får lite mer tid! Idag har alla nior suttit i aulan och skrivit ett prov i 3 timmar. Vi fick tre frågor vi skulle resonera om, och det tog tid. Vi satt i total tystnad och skrev. Fick ett litet skrattanfall mitt i för att alla var så sjukt tysta. Men jag tror att jag lyckades hålla det inne! Har också fått no provet gjort, och det öppna huset på Kristine har jag också varit på! Fullt upp som ni hör!

/J

HÄFTIGASTE FILMEN

slutade fyra idag, villet va en lång dag..! Åkte hem och pluggade i 1 timme, sedan kom pappa hem och drog med mig och bror på bio, helt plötsligt. Vi skyndade oss ner till bion och bokade platser. HELT SJUKT MÄKTIG FILM. Åh, går inte att beskriva! Helt klart ett tips. Den måste ses igen!! Imorn har jag no prov, och sen ska jag också sitta i aulan hela dagen och skriva ett "resonemangs prov". Så ja, fullt upp!


/J

WORDS




I VÄSTERÅS

Hej på er! Som sagt som befinner jag mig på ett hotellrum i Västerås. Första passet av tävlingen är klar. Resultatet av mina 3 grenar hittills är väll inte de bästa jag har gjort... Vi kom i alla fall på 1:a plats på lagkappen. Tur att jag har ett bra lag! Bra gjort tjejer! Nu ska vi snart göra klart andra passet och vi ska väll mest mysa ikväll! Hoppas ni har det bra!

Två bilder från framtidsmuséet som vi var på med skolan! /J

USA #2

vi fick då äntligen vår bil. och in rullade en gigantisk grå bil. helt över våra förväntningar!! så vi hoppade in i bilen och och förtsatte rasan neråt. vi stannade i Monterey och sov över på ett litet gulligt hotell. Vi gick ner till fisherman's warf och åt mat på en mysig resturang. hittade också världens gulligaste godis affär där godiset låg i stora tunnor.  vi hann också med att åka till Carmel. Vi hamnade på en super fin strand och satt där en stund. det var tyvärr inte så fint väder då, så det var riktigt synd!! vi fortsatte på highway 1 och stannade på olika ställen och tittade på utsikten. berg överallt och stillahavet på sidan av oss hela vägen. helt sjukt va fint det var! lite senare kom dimman och det blev faktiskt lite läskigt. dimman var så tjock så man knappt såg något. man såg bilen framför men inget mer. men dimman lättade och vi stannade vid en liten park där dom kända 'redwood träden' var kända. gud va stora dom var!!!! sedan var vi äntligen framme i san simeon som var vårat stopp. vi besökte en gigantiskt berg som var känt. morro rock. tyckte det var lite kul efetrsom det låter precis som morronrock. haha, det är lite därför jag minns det!
 
godisaffären!!
 
 
på stranden i Carmel
 
 
 
morro rock (morronrock)
såklart åt jag detta /J
 
 

DAGEN / ÖPPET HUS

hej på er! Är det bra? Med mig är det bra, förutom att jag har så sjukt mycket som är på gång och måste göras. Gah, har fyra grejer som ska in till skolan bara nästa vecka. Stressigt..! Dagen har varit bra, förutom att vi slutade sent. 4! Sen åkte jag hem, pluggade och drog sedan ner på stan och mötte upp Frida. Vi gick på öppet hus på hagströmska. Tankarna om valet av gymnasium går huller om buller. Man ändrar sig ju så lätt. Imorgon ska vår klass till ett muséum. Åh, ska bli riktigt roligt faktiskt. Ett litet äventyr kan man säga! Sen efter skolan sätter jag mig i bilen mot Västerås! Tävling!

/J

FULL RULLE

ja, som sagt, har två prov att plugga till och skolan rullar på bra!! Riktigt skönt. Slutade halv 3 idag och cyklade då hem i kylan! Ingen höjdare. Kallt!!! Sen på en gång jag kom hem plågade jag mig igenom lite plugg. Fick mycket gjort så det va bra. Sen drog jag på träning. Fullt upp hela dagen som ni kanske hör. Ska bort till Västerås med gänget på tävling i helgen. Har bara tränat i 3 dagar så jag förväntar mig inget, men det blir alltid kul när jag åker med dom! Nu snapar jag lite med Victor. Har inte träffat honom på snart en månad. Miss him so much! Ha det bra hörrni!
Bjuder på en bild från Walk of fame som ni kommer få höra lite mer om snart! Håll utkik /J

VINTER!?

helt sjukt, det var nästan kolsvart när jag slutade idag.. Gud va hemskt..! Där har vi en av anledningarna varför jag vill åka tillbaka till USA! Dagen har varit helt okej, lite seg dock. Började dagen med morgonträning. Tvingade mig själv upp fast jag fortfarande är trött efter resan! Sen väntade en skoldag till 4. Lite segt! Men det gick rätt snabbt faktiskt. Vi fick skolkatalogen idag också! Lite roligt och titta hur alla blev! Om man tar bort mig såklart. Just nu försöker jag att plugga in lite no till provet jag ska ha nästa vecka! Wish me luck!



TILLBKA TILL VERKLIGHETEN

Tillbaka till skolan igen, påkastad massa läxor. Okej, inte läxor, men jag har två prov som måste göras! Härligt. Det va faktiskt roligt att komma tillbaka till skolan om man inte räknar med att jag har jetlag kvar och "gick i sömnen" hela dagen. Riktigt roligt att träffa alla i klassen! Så ja, jag har haft en bra första dag! Hoppas ni också haft det! 


/J

JETLAG

vaknade 10 och somnade 8 igår för att jag var så trött. så jag har sovit ca 14 timmar, men jag är ändå så sjukt trött. kom knappt upp ur sängen! usch. jetlag är inget man vill ha. duschade och sedan föll jag ner i soffan igen. tittade på ice age (hahah, det är ju så bra!) och sedan åt jag frukost. har nu packat upp allt klart och sitter i ett par mjukisbyxor framför datorn. yes, bra julia...! om en stund kommer ida hit, vilket är bra, för vi har lite (mycket) att prata om. stackars henne som behöver se mig idag. har mysklkäder och orkar seriöst inte byta om. förbered dig på det värsta ida. haha! imorgon är det skola, och jag tänker bara på hur jag ska ta mig upp imorgon. vi får se helt enkelt! ska bli såååå kul att träffa alla! 
 
 
/J

USA #1

landade med flyget i san fransisco på en riktigt stor flygplats, och hamnade på ett riktigt fint hotell. i san fransisco hann vi med mycket. besökte världens största chinatown och åt där, åkte någott som heter cablecars vilken var en häftig upplevelse. vi besökte också pier 39, gick på had rock chafé, tittade på massor utav sjölejon, golden gate bron och alcatraz. vi gick också uppför världens brantaste backe och såg också den krokigaste vägen. varje dag så började vi dagen på starbucks. jag år det godaste frukosten någonsin! tips tips tips!!!! dagarna i san fransisco var fullbackade med roliga saker. vi hann också med ''lite'' shopping. heaven! jag shoppade såklart. ett par levi's jeans + en tröja, massor av saker på victoria's secret och ett par converse (som ni sett bild på, om inte, scrolla ner lite!) jag var i san fransisco i fyra dagar vilket var bra, då hann vi med allt vi ville göra. vi åkte också på en rundtur genom staden. åkte då till twin peaks och tittade på en fantastisk utsikt genom hela san fransisco. helt sjukt.
 
flög över grönland
cabelcar! fick stå på sidan och hänga ut när vi åkte nerför backarna!
 
frukost på starbucks
twin peaks
 
 
 
båten mot alcatraz
golden gate bron
/J
 

I'M BACK!

gud så hemskt. jag är hemma i sverige igen! när man ställde klockan på 4 på morgonen och veta att man skulle hem till iskalla sverige igen var hemsk. hade lust att krama om sängen och vägra följa med. har vaken i två dygn nu, med endast 2 timmars sömn totalt. låååång resa hem med andra ord. ni kan ju gissa hur jag ser ut just nu. smutsigt och ruffsigt hår, mjukisbyxor och ser helt död ut. jag är SÅ TRÖTT. men jag får inte somna än för att jag ska vända tillbaka dygnet till svensk tid. JETLAG!! har packat upp det mesta, så det är skönt. har shoppat mycket så det var nära på att väskan gick på övervikt, men jag klarade mig! tre stora högar kläder är nu inne i garderoben. har haft en helt otrolig resa! ni kan inte fatta vad jag har varit med om. tänkte dela med mig med lite bilder osv, men det får komma upp imorgon! kom till sverige kl. 8 på morgonen idag, och skulle då orka med att vara vaken en hel dag till. det är ju 9 timmars skillnad, så ni kan ju gissa hur jag känner mig. vill inte ens tänka på skolan på måndag. men men, har haft en heeeelt otrolig resa som ni kommer få se mer av! nu ska jag lägga mig och äntligen få sova.